Tilbakemeldinger

Gravid

 Jeg fikk høre at jeg hadde vært veldig flink under fødselen til å slappe av under riene og fokusere riktig — jeg synes jeg hadde veldig nytte av Feldenkraiskurset.

Danser

 Jeg var utrolig ambisiøs innenfor dans, men følte at jeg hadde noen begrensninger i forhold til mobilitet og balanse. Med Feldenkraismetoden fikk jeg innsikt i hvordan kroppen fungerer og jeg fikk mulighet til å trene målrettet med forbedring av balansen og mobilitet. I tillegg lærte jeg å ta vare på kroppen min og respektere kroppens signaler og derved unngå å forstrekke muskler og skade meg.

Skuespiller

 Feldenkraismetoden har forbedret min kroppsbevissthet og har vært et uvurderlig verktøy for all læring: metoden har hjulpet meg å lære nye ting effektivt, som ulike skuespillteknikker og hvordan jeg kan bruke min kropp på en ekspressiv og kommunikativ måte.

Jogger

Jeg slet med knesmerter allerede som barn og fikk ofte problemer når jeg tok en joggetur. I 30-årsalderen begynte min høyre hofte å gjøre vondt når jeg satt lenge og når jeg gjorde spesielle dansebevegelser. Det utviklet seg til en kronisk smerte som i flere år begrenset meg i mange fysiske aktiviteter jeg trivdes med. Med Feldenkraisøvelser forsto jeg mer og mer hva slags dårlige vaner jeg hadde som utløste smertene og lærte å unngå dårlige bevegelsesmønstre og lærte å bruke kroppen på en mer hensiktsmessig måte. I dag har jeg ingen knesmerter lenger når jeg er på joggetur og hoftesmerter kjenner jeg nesten ikke, kun når jeg er stresset. Nå vet jeg hvilke øvelser jeg kan gjøre for å slappe av og dermed unngå at smertene blir verre.

Musiker

Se video om fiolinisten Glen Sheldon, UK

 

Nedenfor er listet noen utsagn fra deltakere på ATM-grupper. Utsagnene er tatt fra en norsk hovedfagsoppgave som forsket på erfaringer med å delta i bevegelsesgrupper:

  • “Det er noe helt annet enn trening, det er en bevisstgjøring av meg og mitt og hvordan jeg fungerer.”
  • “Det å oppdage at kroppen beveger seg sammen når du kjenner etter, det er en deilig og fantastisk følelse.”
  • “Jeg kan nesten ha en sånn leken følelse. Når vi har holdt på en stund og vi er kommet uti og det flyter kan jeg få en sånn deilig boblende bevegelsesglede som også er viktig, for meg i alle fall.”
  • “Det er bare jeg som vet hvor grensene går.”
  • “Jeg har lært avspenning slik at beina er nedpå jorden.”
  • “Du vil ikke ha utbytte av det visst du ikke er helt tilstede.”
  • “Godt å stoppe opp, få lov å bli i meg selv, være opptatt av bare meg og den lille bevegelsen.”
  • “Awareness” i Feldenkraismetoden har overføringsverdi til andre sider av livet, – ikke dytte på, ikke kreve, men være i det som er.”
  • “At du får lov å tenke akkurat den bevegelsen der og da uten bekymring for prestasjon, bare være i det.”
  • “Man bare følger kroppen og så havner man et sted.”